
Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, Turizm profesyonelleri, sektör çalışanları ve tatilcilerin artan ilgisiyle her geçen yıl büyüyen EMİTT Fuarı olarak adlandırılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın 9-12 Şubat 2012 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Büyükçekmece Fuar ve Kongre Merkezi`nde düzenleneceği belirtildi.
Bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilecek olan İstanbul EMİTT Fuarı`nda Elazığ’ında yer alacağı belirtildi. Fuara Elazığ Valiliği öncülüğünde; Elazığ Belediye Başkanlığı, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile birlikte ilimizde turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalara, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından stant sağlanacağı bildirildi.
Açıklamada Fuar süresince stantlarda Elazığ tanıtım slaytları, broşür, harita, posterlerin bulunacağı, ziyaretçilere Ağın Leblebisi, Orcik, Pestil, Badem Şekeri ve Çedene Kahvesi gibi yöresel yiyecek ve içecekler ikram edileceği, tarihi ve kültürel mirasıyla Harput, Hazar Gölü ve Batık Şehir, Keban Çırçır Şelalesi, Hazarbaba Dağı ve Kayak Merkezi, Golan Kaplıcaları ile tarihin ve güzelliklerin bir arada olduğu "Huzur Adası Elazığ"ında bu fuarda tanıtılacağı vurgulandı.