
Aylardan sonra nihayet Futbol’u sahada izlemeye başladık.
Şikeyi ve sahalardaki şiddeti önlemeye yönelik hazırlanan şiddet yasası, Futbolu erteleme yasasına dönüştüğü için, Ağustosun ikinci haftasında başlaması gereken lig, Eylülün ikinci haftasında nihayet başladı.
Şampiyon olmuş kadrosunu genelde bozmayıp, üzerine 15 oyuncu ekleyen Elazığsporun 2011-2012 sezonunda neler yapacağını merak edenler, Tribünde ve Televizyon ekranlarının karşısında yerlerini aldılar.
Her ne kadar Elazığsporlu yönetici ve Teknik ekip, şampiyonluk hedefi koymasa da kadronu bozulmayıp, kaliteli diyebileceğimiz takviyeler yaparak, çaktırmadan yükseklere göz koymuştu.
Kartalspor karşısında alınan mağlubiyet, iyi bir başlangıç yapamadığımız için elbette önemli bir kayıp.
Elazığspor belki galip gelecek oyunu oynamadı ama, mağlubiyeti hak edecek kadar kötü de değildi.
Ancak kötümser olmamız için bir sebep yok.
Her ne kadar Kartalspor karşısındaki Elazığspor’u beğenmesem de, bunun sürekli olacağına ihtimal vermiyorum.
Önümüzdeki hafta sonunda Denizlisporu ağırlayacak olan Elazığsporun, seyirciyi tribüne çekme isteğine Kartalspor mağlubiyeti engel olacaktır.
Üstüne birde müsabakanın Cumartesi günü saat 18.00’da oynanacak olması, tribün desteği beklentisini azaltacaktır.
Ancak Tüm takımların taraftarları gibi Elazığsppor taraftarı da buna alışmak zorunda.
Bankasya 1. lig yayıncı kuruluşu TRT’nin tüm müsabakaları canlı yayınlama isteği nedeniyle müsabakalar ayrı gün ve saatlerde oynanacak.
Her takım Pazar günü oynayamayacağı için, Cuma, Cumartesi ve Pazartesi günlerinden her takım nasibini alacak.
Liglerin geç başlamasında dolayı hafta içinde de müsabakalar oynanacak.
Sözün özü Haftanın yedi gününden her hangi birisinde maç oynamak sürpriz olmayacak.
Bu nedenle taraftarın biraz daha öz verili davranması gerekecek.
Türkiye Futbol Federasyonunun almış olduğu karar gereği, bu yıl Kadınlar ve 16 yaşın altındaki çocuklar müsabakaları ücretsiz olarak izleyebilecekler.
Kısa sürede tamamlanması planlanan düzenlemeyle, kadın ve çocuklarımızı statlara ücretsiz alınacak.
Oluşacak ekonomik yükü de Türkiye Futbol Federasyonu karşılayıp kulüplerimizin gelir hanesine yazacak.
Böylelikle kadınlarımız ve çocuklarımız, Elazığspor’a destek verip renk katarken aynı zamanda gelirlerinin artmasına da katkıda bulunmuş olacaklar.
Ücretsiz dahi olsa, Kadınların ve Çocukların tribünlere çekilmesi için yönetimin de üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekecek.
Bu sayede hem Çocuk ve Bayanların varlığı tribündeki kötü tezahüratı engelleyecek, hem de Elazığspor bunun maddi karşılığını Türkiye Futbol Federasyonundan alacak.
Türkiye Futbol Federasyonunun bu sezon Fair - play ile ilgili uygulaması da takımlara maddi gelir getirecek.
Güzel futbolu, dürüst oyunu sadece cezalar ve kurallarla sağlanamayacağı gerçeğinden yola çıkarak. doğru yapanı, dürüst oynayanı, futbolun güzelliklerini, sporun değerlerini öne çıkaranları ödüllendirmeyi amaçlayan Türkiye Futbol Federasyonu, bir Fair-Play fonu oluşturmayı planlıyor.
Uygulamayla birlikte, Fair-Play sıralamasında öne çıkanlar, puan sıralamasında şampiyon kadar para ödülü kazanıyor olacaklar.
Yani ne kadar az ceza alırsak o kadar çok Elazığsporun kasasına para girmesini sağlaya biliriz.
Artık Taraftar da, Yönetici de, Futbolcu da, Teknik ekip de, daha dikkatli olmak zorunda.