2024 yılının 3. Elazığ İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda Elazığ’a 2024 yılında 42 milyar 40 milyon TL’lik 852 proje uygulandığı açıklanırken; belediye başkanları söz alarak talerini aktardı.
Elazığ Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar Başkanlığında 2024 yılının 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda il genelinde kurumlar arası kamu hizmetleri, hizmetlerdeki aksaklıkların tespiti ve kurumlar arası işbirliğinin sağlanması amaçlandı. Toplantıya kamu protokol üyeleri kurum müdürleri ile ilçe belediye başkanları katıldı.
Yatırım takip sistemindeki güncel verilere göre;
Elazığ’a 2024 yılında Kamu yatırımı olarak 852 proje uygulanıyor. Bu Projelerin toplam bedeli 42 Milyar 40 Milyon TL. Bu Projeler için 7 Milyar 93 Milyon yıl ödeneğinden 2 Milyar 635 Milyon harcama yapıldı.
Elazığ Merkezde 289 proje uygulanırken bu projelerin toplam proje bedeli 28 Milyar 327 Milyon TL iken projeler için yıl ödeneğinden 1 Milyar 895 Milyon harcama yapıldı.
İlçelerde ise toplam 563 Proje uygulanıyor. Projelerin bedeli 13 Milyar 712 Milyon TL iken Projeler için yıl ödeneğinden 740 Milyon TL harcama yapıldı.
Elazığ Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar, Kara Yolları 8. Bölge Müdürlüğünden Keban Yolu üzerinde ikamet eden ve evi su içinde kalan vatandaşın sonunun çözülmesini istedi.
Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık, Alacakaya’da Etikrom A.Ş.’ye ait maden ocaklarında çıkarılan kromun pasalarının dere yataklarına döküldüğünü söyledi. Altınışık Kurum yetkililerinin konuyla ilgilenmesi talep etti.
DSİ Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı, derelerin kendi yetki alanlarında olmadığını ifade etti.
Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, Baskil yolunun genişletilmesi konusunun programa alınmasını talep etti.
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Belediye Başkanlarının söz alarak taleplerini iletmesi ve Kurum müdürlerinin Müdürlüklerinde yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi vermesi ile sona erdi.