Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş, TOKİ tarafından Hicret Mahallesi’nde yapılan ve 2021 yılında teslim edilen konutlarla ilgili asılsız iddialarda bulundu. Karakuş’un TOKİ’yi yıpratmak ve vatandaşları yanıltmaya yönelik yaptığı açıklamalar “il başkanı şovmenlik mi yapıyor ?” sorusunu akıllara getirdi. hicret Mahalle Muhtarı Murat Gülbasan’da Karakuşu’n yanlış bilgi verdiğini belirterek, yüklenici firmanın her hangi bir tasarrufunun bulunmadığını söyledi.
2020 depreminden sonra Hicret Mahallesi’nde TOKİ tarafından 180 adet konut yapımına hızla başlanmış ve tam bir yıl sonra, 2021’de hak sahiplerine teslim edilmişti. Toplu Konut İdaresi’nin yaşanan depremler sonrasında Elazığ’da sosyal alanları ile birlikte 4 yılda 40 bin konut yapması ve kısa sürede hak sahiplerine teslim etmesi her kesim tarafından memnuniyetle karşılanırken; Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş’un asılsız açıklamalarla Tretuvar betonunu göstermesi suni gündemlerle kamuoyunu meşgul ediyor.
Vatandaşların oturduğu ve sosyal donatılarında bulunduğu konutlar özellikle son dönemde en güvenli alanlar olarak biliniyor.
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş, vatandaşların güvenle oturduğu konutlarla ilgili geçtiğimiz günlerde asılsız iddialarda bulundu.
Karakuş’un asılsız iddiaları hem TOKİ’yi yıpratıyor hem de vatandaşları yanıltıyor.
2021 yılında teslim edilen konutların, Erhun Karakuş tarafından 2 yıl önce teslim edildiğini iddia etmesi, şehirde yaşanan gelişmelerden ne kadar uzak olduğunu gösteriyor.
Konutların Teslim tarihinin 2021 yılı olmasına rağmen, 2023 yılında teslim edilmiş gibi gösteren Karakuş’un bu ifadeleri ile bir siyasi parti il başkanı gibi değil, şovmen gibi davrandığını gösteriyor.
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş, il başkanı kimliği ile siyaseti alet ederek; gerçeği yansıtmayan bilgilerle, şehrin sorunlarının çözümüne katkı sunmak yerine araştırmadan, kulaktan dolma bilgilerle açıklama yapması kamuoyunu ve valilik başta olmak üzere kamu kurumlarını da zan altında bırakıyor.
YRP Elazığ İl Başkanı Erhun Karakuş Hicret Mahalle Muhtarı Murat Gülbasan ile birlikte konut alanında detaylı bir inceleme yaptıklarını iddia etmiş, Muhtar Gülbasan ise, Karakuş’un muhtarlık ofisinde kendisini ziyaret ettiğini ve heyetle alanda inceleme yapmadığını söyledi.
Gülbasan: “Yeniden Refah Partisi İl Başkanımız mahallemizi ve muhtarlığımızı ziyaret etmiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz mahallemizde bir takım incelemelerde bulunmuştur.” Dedi.
Hicret Mahalle Muhtarı Murat Gülbasan’da 2021 yılında hak sahiplerine teslim edilen konutların Karakuş’un iddia ettiği şekilde olmadığını belirterek: “2020 depreminde 188 konut mahallemizde yapıldı. 2021 yılının ortalarında evler teslim edildi. İl başkanımızın 2 yıldır teslim edildi dediği konutlar aslında hemen hemen 4 yıla yaklaştı teslim edileli vatandaş 4 yıldır oturuyor.” Dedi.
Gülbasan, yüklenici firmanın konutları teslim ettikten sonra sözleşme gereği 1 yıl sorumlu olduğunu belirterek, şuan iddia edildiği gibi yüklenici firmanın herhangi bir tasarrufunun olmadığını kaydetti.
Muhtar Gülbasan: “TOKİ müteahhit firma orayı teslim ettikten sonra 1 yıllık bir sözleşmesi varmış biz onu o zaman Belediyeye ve valiliğe müracaat ettik. artık müteahhittin burada bir işinin kalmadığını 1 yıl sonra sözleşmesinin bittiğini ve buradaki yönetimin bunları yapması lazım dediler.” Dedi.
Muhtar Gülbasan, Karakuş’un konutların teslimi ile ilgili yanlış bilgi verdiğini ifade ederek: “il başkanımız burada biraz yanlış bilgi verilmiş kendisine 2 yıldır teslim edildi denilmiş ama hemen hemen 4 yıla yaklaştı 4 yıllık bir taşınma var orada. Yani halk yanlış anlamasın diye biz açıklama yapmak zorunda kaldık. 2 yıl değil 3.5 yıldan fazla oldu.” Dedi.