Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalarla eğitim öğretim dönemi başta olmak üzere devam eden Yaz Ay’ı boyunca birçok etkinlik düzenlendi ve misafirler Elazığ’da ağırlandı.  Eğitim Öğretim döneminin başlamasıyla kültürümüzün tanınması ve tanıtılması hususunda Her Ay’ın 23’ü Yöresel Elazığ günleri ile de Yurtlarda kalan gençler, Yöresel Lezzetler ve Müziklerle tanıştı. Yine kültür gezileri ile Elazığ’ın tarihi ve turistik yerleri tanıtıldı. Yaz ayları boyunca da ‘Biz Bir Takımız’, ‘Anadoluyuz Biz’, ‘Damla Gönüllülük Hareketi’ ve ‘Malazgirt 1071’ programları ile toplamda 800 Genç, bu olanaklardan faydalandı.

 

 

Biz Bir Takımız projesi kapsamında Ankara ilinden 80 Genç, Anadoluyuz Biz Projesi ile 120 Genç, Damla Gönüllülük Hareketi ile 50 Genç Elazığ’ın tarihini ve kültürünü tanımak üzere, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Elazığ’da ağırlandı. Gelen gençlerin yanı sıra yine bu projelerde şehrimizden Anadoluyuz Biz projesi ile 200 Genç, Biz Bir Takımız projesi ile 80 Genç, Gençlik Ecdadının İzinde Çanakkale programı ile 150 Genç, Malazgirt Zaferi 1071 programıyla 120 Genç Gençlik ve Spor Bakanlığının oluşturduğu imkanlarla şehirler arası Gönül Köprüsü kurdular.     

 

 

                                                                                                             

Yapılan çalışmalara dair açıklamalarda bulunan İl Müdürü Abdulsamet Eren; “Aziz şehrimizin tanınması ve tanıtılması hususunda Bakanlığımızın projeleri ile birçok gencimizi ağırladık. Projelerin yanı sıra farklı ilden gelip Yurtlarımız da kalan gençlerimizle de Kültür Gezileri düzenledik. Yine Yurtlarımızda Her Ay’ın 23’ünde Yöresel Elazığ Günleriyle de hem lezzetlerimizi hem de müziklerimizi tanıttık. Tabi bu projelerle şehrimize gelen gençlerimizin de ifade ettiği gibi Ön Yargı ile gelip hatıralarla hüzünlü bir şekilde geri dönüyorlar. Dolaysıyla bu projeler şehrimiz için çok büyük bir kazanım. Kurumumuz olarak şehrimize gelen gençlerimizle Harput’tan başlayıp, Sivrice, Palu, Keban, Baskil, merkezde Kapalı Çarşı, Bakırcılar Çarşısı ile birçok noktada şehrimizin tanınmasında tanıtılmasında programlar düzenledik. Bu vesileyle de 800 gencimizi kadim kültürümüzle buluşturduk akabinde yine kendi şehrimizin gençlerini de farklı illere gönderdik, hem orayı tanıyıp hem de Elazığ’ı anlatmalarını söyledik. Ve Elazığ’ı temsil ettikleri için şehrimiz için kullanılan vasıfları taşıdıklarını belirterek onları şehrimize davet etmelerini söyledik. Kültür gezileri ile yıl boyunca birçok program düzenledik ve inşallah düzenlemeye de devam edeceğiz. Bu bağlamda destekleri için başta Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere Bakanlığımıza şükranlarımı sunuyorum, Her şey Gençlerimiz İçin” ifadelerine yer verdi.