Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde Su Ürünleri Fakültesi tarafından 23-25 Eylül 2025 tarihlerinde 23. ulusal su ürünleri sempozyumu gerçekleştirilecek

Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde su ürünleri fakültesi tarafından 23-25 Eylül 2025 tarihleri arasında 23. Ulusal su ürünleri sempozyumu düzenlenecek. Sempozyumun açılışı 23 eylül 2025 Salı günü saat 08.30’da Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Programda kayıt işlemlerinin ardından saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlanacak ve Prof. Dr. Nino Kvatchantıradze’nin piyano resitali ve sinevizyon gösterisi yer alacak. Sempozyumda ayrıca Prof. Dr. H. Hüseyin Atar tarafından “ Su Ürünlerinin Dünü Bugünü Ve Geleceği” başlıklı konuşma gerçekleştirilecek.

Üç gün sürecek sempozyum kapsamında akademisyenler, araştırmacılar ve sektör temsilcileri bir araya gelerek bir araya gelerek su ürünleri alanındaki güncel gelişmeleri ele alacak.

Kanal 23 ziyaret eden ve Fırat Üniversitesi sempozyum ile ilgili bilgiler veren Su ürünleri fakültesi dekanı Prof. Dr. Kenan Köprücü su ürünlerinin gıda arzında bir köprü görevi gördüğünü söyleyerek su ürünleri alanındaki yenilikçi yaklaşımların önemine dikkat çekti.

 

 

PROF. DR. KÖPRÜCÜ: “SU ÜRÜNLERİ’NDEKİ YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR ÖNEMLİ”

Su ürünleri fakültesi dekanı Prof. Dr. Kenan Köprücü: “Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden alanında uzman bilim insanlarını sektörümüzü bürokrasimizi Ankara'dan da çok sayıda davetlimiz var üst düzey Su Ürünleri Sektörümüzü ve toplumumuzu bu etkinlik çerçevesinde AKM'de bir arada olmaya buradan davet ediyorum. Su ürünleri Gıda Arzı güvenliği açısından çok önemli bir köprübaşı görevi görüyor. Dolayısıyla Su Ürünleri alanındaki yenilikçi yaklaşımların ele alınması büyük önem arz ediyor. Gerçekten klasik yöntemlerle artık Gelecekte bu üretimlerin yapılmasının mümkün olamayacağı yeni ileri teknolojilerin ele alınarak aynı zamanda ileri işleme teknikleri ile Bu ürünlerin işlenerek katma değerliği yüksek ürünlere dönüştürülmesi büyük önem arz ediyor.” Dedi.

 

 

Prof. Dr. Köprücü, sempozyum ile Şehrin tarihini ve kültürel değerlerini tanıtma imkanına sahip olacaklarını belirterek herkesi etkinliğe davet etti.

PROF. DR. KÖPRÜCÜ: “SEMPOZYUM İLE ELAZIĞ’I TANITACAĞIZ”

Prof. Dr. Köprücü: “Sadece bilimsel aktivite değil Elazığ'ımızın tanıtımı için de burada güzel bir platform oluşmuş olacak bu ulusal sempozyumda Elazığ'ımızın tarihini, kültürünü, musikisini, yemeklerini, doğasını, sanatını, insanını tanıtma imkânımız da olacak. 23. Ulusal Su Ürünleri sempozyumumuza yarın açılışı olacak olan bu sempozyumumuza halkımızı davet ediyorum. İlgi duyan tüm sektörel paydaşlarımız bu ulusal sempozyuma davetlidir.” İfadelerini kullandı.