Elazığ'da çiftçilerin yetiştirdiği, kendine özgü aroması ve kalitesiyle öne çıkan çileklerin hasadı başladı.

Yerli çilek üretiminin yanı sıra, pazar imkanlarını artırmak ve çeşitliliği sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, dayanıklı çilek çeşitlerine yönelik demonstrasyon faaliyetleri de sürüyor.

 

 

Bu çalışmaların bir parçası olarak, Maden ilçesine bağlı Altıntarla Köyü'nde çiftçi Mehmet Tabur'un arazisinde yetiştirilen Albion çeşidi çileğin hasadı için özel bir "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Maden Kaymakamı İbrahim İşleyen, İl Müdürü, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli katılım sağladı.

 

 

Sofralara ulaşan ürünler için çalışmalarıyla emeği geçen tüm çiftçilere teşekkür edilirken, üretimde bereketli bir sezon dileklerinde bulunuldu.