Hüda Par Mersin Milletvekili Faruk Dinç başkanlığındaki heyet, Elazığ'da esnaf, sivil toplum kuruluşları, kurum temsilcileri ve kanaat önderlerini ziyaret etti. program kapsamında kentin sosyal, ekonomik ve kültürel gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulunulurken, vatandaşların talep ve beklentileri de dinlendi.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer ve İl Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Elazığ'da bir dizi ziyaret ve temas gerçekleştirdi.

Program kapsamında kentin farklı noktalarında esnafı ziyaret eden heyet, vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve beklentileri dinledi. Ziyaretlerde Elazığ'ın sosyal ve ekonomik gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Heyetin ilk durağı İlim Yayma Cemiyeti Elazığ İl Başkanlığı oldu. İl Başkanı Şahin Kara ile gerçekleştirilen görüşmede, gençlere yönelik eğitim faaliyetleri, manevi gelişim çalışmaları ve sivil toplum kuruluşlarının toplumsal hayattaki rolü ele alındı.

Daha sonra eski Elazığ Milletvekili Şuay Alpay'ı ziyaret eden heyet, Elazığ'ın gelişimi, bölgesel konular ve güncel siyasi gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

 

 

Program kapsamında Zaza Federasyonu Elazığ İl Başkanı Mücahit Yamanoğlu ile de bir araya gelen heyet, bölgenin kültürel mirası, Zaza toplumuna ilişkin konular ve sosyal dayanışmanın güçlendirilmesine yönelik değerlendirmeler yaptı.

Bingöl Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Albakabala ile gerçekleştirilen görüşmede ise hemşehri derneklerinin faaliyetleri, sosyal dayanışma ve sivil toplum kuruluşlarının bölgesel kalkınmadaki katkıları ele alındı.

 

 

Heyet, Ab-ı Hayat Derneği Başkanı Esin Çelik'i de ziyaret etti. Görüşmede aile yapısının korunması, sosyal projeler ve toplumsal dayanışma çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Programın devamında Palu Gökdere Dernek Başkanı Abdullah Ataş ile görüşen heyet, kırsal bölgelerin ihtiyaçları, yerel kalkınma çalışmaları ve hemşehri dayanışmasının önemi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaret programının son bölümünde kanaat önderi Molla Mizgin ile bir araya gelen heyet, toplumsal birlik ve beraberlik, manevi değerlerin korunması ve bölgenin sosyal meselelerine ilişkin istişare gerçekleştirdi.