AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, kentte etkili olan yoğun yağışların ardından başta Yurtbaşı ve Yazıkonak beldeleri olmak üzere su baskınlarından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ’da etkili olan yoğun yağışların ardından başta Yurtbaşı ve Yazıkonak olmak üzere su baskını ve taşkınlardan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Milletvekili Keleş açıklamalarda bulundu. Yoğun yağışların ardından bazı bölgelerde su baskınları ve taşkınların meydana geldiğini belirten Keleş, ilk andan itibaren AFAD, itfaiye, emniyet, jandarma ve ilgili kurumların sahada gerekli müdahaleleri gerçekleştirdiğini ifade etti.
SAHADA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Yağışın etkisini kaybetmesinin ardından tahliye, temizlik, tarama, inceleme ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Milletvekili Keleş, selden etkilenen vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi ve zarar gören altyapının yeniden işler hâle getirilmesi için çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.
Keleş, “Önceliğimiz, yaşanan olumsuzluklardan etkilenen hemşehrilerimizin mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi ve zarar gören alanların yeniden sağlıklı hâle getirilmesidir. Sahadaki çalışmalar ilgili kurumlarımızın koordinasyonuyla devam ediyor.” dedi.
AFAD ÖDENEKLERİ İÇİN SÜREÇ TAKİP EDİLECEK
Hasar ve ihtiyaç tespitlerinin tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak ihtiyaçların karşılanması için gerekli adımların atılacağını belirten Keleş, “Tespitlerin tamamlanmasının ardından ihtiyaç duyulan ödeneklerin karşılanması amacıyla AFAD Başkanlığımız nezdinde gerekli taleplerin ve takip süreçlerinin yakın takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.
“DEVLETİMİZ TÜM İMKÂNLARIYLA VATANDAŞIMIZIN YANINDA”
Milletvekili Keleş, sahada görev yapan ekiplere teşekkür ederek, “Yaşanan olumsuzluklardan etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlk andan itibaren büyük bir özveriyle görev yapan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Devletimiz tüm imkânlarıyla vatandaşlarımızın yanındadır. Elazığ’ımızda yaşanan mağduriyetlerin en kısa sürede giderilmesi için süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz.” dedi.




