Pençe Kilit Harekat Bölgesi’nde şehit olan Sefer Alan’ın naaşı memleketi Elazığ’a getirildi.

Irak'ın kuzeyinde Pençe Kilit  Harekat Bölgesi’nde hain bölücü terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Elazığlı Sözleşmeli Er Sefer Alan 23 yaşında Şehit oldu.

Şehit Sefer Alan’ın naaşı memleketi Elazığ’a getirildi. Şehidimiz Elazığ Havalimanı’nda İl protokolü ve ailesi tarafından karşılandı.

 

 

Şehit Sefer Alan yarın İmam-ı Azam Cami'de öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Palu ilçesi Karasalkım Köyü'nde son yolculuğuna uğurlanacak.

 

 

"ÜLKESİ, DEVLETİ, NAMUSU İÇİN KAHRAMANCA ŞEHİT OLDU"

Cenaze aracının başında konuşan şehidin babası Hasan Alan, “Allah’a hamt olsun ki Allah yolunda şehit oldu. Devletimizin ve milletimizin başı sağ olsun. Ülkesi, devleti, namusu için kahramanca şehit oldu. Hepimizin çocuğu var. Hepimiz gideceğiz. Belki bize kefen de nasip olmaz. En azından oğluma kefen de nasip oldu” ifadelerini kullandı.

 

 

"KARDEŞLİĞİMİZİ BALTALAMAYA ÇALIŞAN HER TÜRLÜ NİFAK TOHUMUNU BOĞACAĞIZ"

Vali Numan Hatipoğlu ise, “Bu topraklarda hür ve bağımsız olarak ayaklarımızın üzerinde dimdik bir şekilde yaşama iradesini ortaya koyduğumuz andan itibaren biz buna hazırlık bir milletiz. Bizde kahramanlar bitmez. Dolasıyla bu topraklar için hesap tutmaya kalkışan, ülkemizin birliğini beraberliğini, kardeşliği baltalamaya çalışan herkesin er yada geç hakkettiği şekilde belasını bulacağını tarih gösterdi. Gelecekte de gösterecek. Milletimizin mayasındaki o haslet hiçbir zaman tükenmez. Biz dosdoğru olduktan sonra Allah’ın yardımıyla tüm dünyada mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Kardeşliğimizi baltalamaya çalışan her türlü nifak tohumunu boğacağız” diye konuştu.