Epilepsi ve Yaşam Derneği, epilepsili bireylerin hakları ve karşılaştıkları zorluklar konusunda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla ekim ayında yerelden uluslararası düzeye uzanan üç büyük kamu çalışmasını eş zamanlı başlatıyor.

Epilepsi ve Yaşam Derneği, epilepsiyle yaşayan bireylerin eğitim, sağlık, iş hayatı ve sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunları görünür kılmak amacıyla ekim ayında üç ayrı kamu çalışmasını eş zamanlı olarak başlatıyor. Derneğin Elazığ İl Temsilcisi Bünyamin Şeker, yerelden uluslararası düzeye kadar geniş bir alanı kapsayan bu süreçle toplumsal farkındalığı artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Farkındalık çalışmaları kapsamında ilk olarak İstanbul’da iki büyük organizasyon gerçekleştirilecek. Çocuk ve yetişkin nörolojisi hekimlerinin görev alacağı ilk etkinlikte; resim çalışmaları, yarışmalar ve tiyatro gösterileriyle epilepsi konusu öğrenciler için anlaşılır hale getirilecek. İstanbul Valiliği ev sahipliğinde düzenlenecek ikinci organizasyonda ise IGAP Türkiye Çalıştayı hayata geçirilerek sağlık, eğitim, istihdam, hukuk ve sosyal haklar başlıkları tüm yönleriyle ele alınacak.

Dernek aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 5-11 Ekim tarihleri arasında 81 ilde düzenleyeceği amatör spor programına da dahil oluyor. İlk etapta 25 ildeki il temsilciliklerinin sahada görev yapacağı program kapsamında gençlere; uygun spor dalı seçimi, doğru ilk yardım uygulamaları, meslek tercihi, çalışma hakları ve askerlik süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler verilecek.