Yeniden Refah Partisi, üye sayısının 703 bine yükseldiğini duyurdu. Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül, artışın teşkilat çalışmalarının sonucu olduğunu belirterek kısa vadede 1 milyon üyeye ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklanan 1 Temmuz tarihli siyasi parti üye sayılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gül, partinin üye sayısının 703 bine ulaştığını belirterek, Yeniden Refah Partisi'nin Türkiye'nin en büyük üçüncü siyasi partisi konumunu koruduğunu ifade etti.

Açıklamada, partinin üye sayısındaki artışa ilişkin verilere de yer verildi. Buna göre, 1 Temmuz 2023'te 260 bin olan üye sayısı, 1 Ocak 2024'te 365 bine, 31 Mart 2024'te 510 bine, 1 Ocak 2025'te 622 bine, 1 Ocak 2026'da 652 bin 900'e ve 1 Temmuz 2026 itibarıyla 703 bine yükseldi.

Gül, son altı ayda yaklaşık 50 bin, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden bu yana ise yaklaşık 193 bin yeni üyenin partiye katıldığını söyledi. Üye artışında teşkilatların saha çalışmalarının etkili olduğunu belirten Gül, esnaf ziyaretleri, mahalle buluşmaları, ev sohbetleri ve köy ziyaretleri gibi faaliyetlerle vatandaşlarla sürekli temas halinde olduklarını kaydetti.

Partinin yalnızca seçim dönemlerinde değil, ekonomik sorunların yoğun olarak hissedildiği süreçlerde de vatandaşların yanında olduğunu savunan Gül, bu yaklaşımın üye sayısındaki artışa katkı sağladığını ifade etti.

Siyasi değerlendirmelerde de bulunan Gül, iktidar ve ana muhalefet partisini eleştirerek, Yeniden Refah Partisi'nin izlediği siyaset anlayışının toplumda karşılık bulduğunu öne sürdü. Açıklamasının sonunda vatandaşlara teşekkür eden Gül, partinin üye sayısını kısa sürede 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.