Tüm dünyada hızla gelişen, topla oynanan Takım Oyunu olan Catchball, Türkiye’de İlk defa Elazığ’da Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi’nde resmi olarak hayata geçirildi.
Dünyada hızla yayılmakta olan ve topla oynanan takım oyunu olan Catchball, Türkiye’de İlk defa Elazığ’da Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi’nde resmi olarak hayata geçirildi.
Uluslararası Catchball Federasyonu tarafından Resmi olarak, Catchball Türkiye temsilciliği alan Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sebahattin Devecioğlu; Uluslararası Catchbal Federasyonu (ICF) ile iletişime geçerek, Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölümü olarak Uluslararası Catchbal Federasyonu’na üye olduklarını ve takım kurma, lig ve organizasyon düzenleme yetkisi alarak, Türkiye’de Catchball oyununu geliştirip yaygınlaştırarak, federasyonlaşma sürecini başlatacaklarını ifade etti.
Devecioğlu, çalışmalara Fırat Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Eyyüp Yıldırım ve Öğretim Üyesi, Doç.Dr. Fatih Mehmet Uğurlu ile birlikte komite oluşturarak, Spor Bilimleri Fakülte bünyesinde öğrenim gören, daha önce Hentbol ve Voleybol oynamış, Bayan Gönüllü Öğrencilerle birlikte Catchball Türkiye Takımını kurarak, Resmi olarak başladıklarını bildirdi.
Catchball, bir takım top oyunu olarak voleybol filesi bulunan bir voleybol sahasında 6 kişilik iki takım tarafından oynanıyor. Oyunun amacı, topu filenin üzerinden geçirerek rakibin sahasında yere vurmak ve rakibin aynı çabasını engellemektir.
Catchball ve Voleybol arasındaki temel fark, Catchball oyuncularının pas geçmeden önce iki eliyle topu yakalamaları gerektiğidir. Top file üzerinden rakiplere atılan bir servis ile oyuna kazandırılmaktadır. Top, oyun sahasında toplanana, “dışarı” çıkıncaya veya bir takım topu düzgün bir şekilde geri veremediği sürece oyun devam etmektedir.
Ceyhun Gül/Haber