Elazığ’da “Bağımlılıkla Mücadelede Medyanın Rolü" konulu panel düzenlendi. panele, gazeteci ve akademisyenlerden oluşan uzman isimler konuşmacı olarak katıldı.

Bağımlılıkla mücadelede toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla yurt genelinde gerçekleştirilen "Bağımlılıkla Mücadelede Medyanın Rolü" konulu panel, Elazığ’da düzenlendi. Panele, gazeteci ve akademisyenlerden oluşan uzman isimler konuşmacı olarak katıldı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri, Elazığ Belediyesi, Anadolu Yayıncılar Derneği ve Türkiye Basın Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlenen program, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

 

 

Panelde; uyuşturucu, teknoloji, sigara gibi bağımlılık unsurları başta olmak üzere bağımlılıkla mücadele, bağımlılıkla mücadelede medyanın etkisi ve toplumsal farkındalık çalışmaları masaya yatırıldı.

Türkiye Basın Federasyonu Genel Başkanı, Anadolu Yayıncıları Derneği Başkanı Sinan Burhan, uyuşturucu ile mücadelenin en etkili yolunun hiç başlamamış olmak olduğunu ifade etti.

 

 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bağımlılığın aileyi toplumu ve milletin geleceğini tehdit eden ciddi bir salgın olduğuna vurgu yaparak, bağımlılıkla mücadelede en önemli mecranın medya olduğunu dile getirdi.

 

 

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Bağımlılıkla mücadelede medyanın etkisi ve toplumsal farkındalık çalışmalarının kapsamlı bir şekilde ele alındığı panele, MHA Genel Yayın Yönetmeni -Türkiye Basın Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Acet, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Yusuf Alabarda ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ konuşmacı olarak katıldı.

 

 

Panel, Elazığ Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş,  Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve AK Parti İl Başkanı Sencer Selmanoğlu’nun katılımcılara plaket takdimi ile sona erdi.