15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde Bakırköy cumhuriyet başsavcı vekili olarak görev yapan ve darbecilere yönelik ilk gözaltı talimatını yazılı olarak veren Elazığlı Yargıtay Üyesi ve Yargıda Birlik Derneği Başkanı Ömer Faruk Aydıner Kanal 23’ü ziyaret etti. Kanal 23’e açıklamalarda bulunan Elazığlı Aydıner 15 Temmuzu anlattı.
Fırat Üniversitesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen “İrade Bizim Zafer Bizim" başlıklı konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Elazığ’a gelen Elazığlı Yargıtay Üyesi ve Yargıda Birlik Derneği Başkanı Ömer Faruk Aydıner beraberindeki heyetle birlikte Kanal 23’ü ziyaret etti.
Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Metin Erol ile bir araya gelen Aydıner ve beraberindeler gerçekleşen konferans ve gündem başlıklarına dair istişarelerde bulundu.
15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimi sürecinde Bakırköy Cumhuriyet başsavcı vekili olarak görev yapan ve darbecilere yönelik ilk gözaltı talimatını yazılı olarak veren Elazığlı Yargıtay üyesi Aydıner o anları anlattı.
Elazığlı Yargıtay üyesi Aydıner: "15 Temmuz'da Türkiye çok ciddi bir travma atlattı ciddi bir saldırının muhatabı oldu. Ben de bu süreçte Bakırköy Başsavcı Vekili olarak görev yapıyordum. 17 Aralık 2013'ten itibaren FETÖ'nün saldırılarına karşı hukuk bazında bize mücadelemizi yetkimiz doğrultusunda Anayasanın bize verilmiş olduğu yetkiler doğrultusunda mücadele ettik. 17 Aralık 25 Aralık Selam Tevhit Soruşturmalarını Hatırlarsınız Bunlarla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve seçilmiş hükümet üyeleri yolsuzlukla suçlayıp halk nezdinde itibarlarını ortadan kaldırarak seçilmiş hükümetimizi düşürmeye çalıştılar. Süreçte de biz İstanbul'da hukuk nezdinde görevlerini kötüye kullanan hükümeti düşürmeye teşebbüs edenlerin o dönemde fezlekelerini düzenledik. Soruşturmalarını yaptık.” Dedi.

Aydıner, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın feraseti ve halkın güçlü iradesi sayesinde kalkışmanın başarılı bir şekilde bastırıldığını kaydetti.
Hain darbe girişimi sonrası ülkece dersler çıkarılması gerektiğinin altını çizen Elazığlı Aydıner, terörizmin kaynağı olduğunu belirttiği gençlere yönelikte önemli tavsiyelerde bulundu.
Elazığlı Aydıner: "Mistik yetenekleri olduğunu iddia eden abilerden ablalardan ya da buna benzer kendini bir grup başkanı olarak gösteren insanlardan uzak durmalarını kendilerine tavsiye ediyorum. Kendilerinin aidiyet duygusunu ortadan kaldıran sadece bulundukları grubun doğrularıyla hayatlarına idame ettiren ve o çerçeve içerisinde düşünen gruplardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum.” İfadelerine yer verdi.





