Hazarbaba dağı eteklerinde sezonunda son bal hasadı yapıldı. Üretici Yusuf Kaplan arıcıların ilkbahar yağışları ile birlikte artan verimden memnun olduklarını ifade etti.

Sivrice İlçesi Hazarbaba Dağı Eteklerinde bal sezonunda hasat tamamlandı. Üreticiler geçen yıla oranla bu yıl alınan verimden memnun. Bu yıl verimin yüksek olmasının en önemli nedenlerinden biri ilkbahar aylarında etkili olan yağışlar. 2025 yılında kovan başına 6-8 kilogram bal hasadı yapılırken; 2026 yılında bu rakam kovan başına 12 kilograma kadar çıktı. 

Elazığ’da bir lisede Coğrafya öğretmeni olan aynı zamanda Sivrice’de arıcılıkla uğraşan 52 yaşındaki Yusuf Kaplan öğretmenlik mesleğinin yanında ailesinden gelen arılığı da sürdürüyor.

 

 

40 yıl arıcılıkla uğraşan Yusuf Kaplan iyi bir sezon geçirdiklerini söylerken; arıcılığın kendisi için bir tutku olduğunu ifade ediyor.