CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, tüzel kişilik kazanan Kovancılar, Palu ve Karakoçan Karma Organize Sanayi Bölgesi projesinde geçmişteki gecikmelerin tekrarlanmaması adına, 170,3 hektarlık alandaki son durumun netleştirilmesini ve somut bir yatırım takviminin kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, geçmişte yaşanan yer seçimi sorunlarının ardından resmi olarak tüzel kişilik kazanan Kovancılar, Palu ve Karakoçan Karma Organize Sanayi Bölgesi projesinde, 170,3 hektarlık alandaki güncel aşamanın, olası teknik veya idari durumların ve bundan sonraki altyapı takviminin kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılması çağrısında bulundu.
Açıklamasında Erol: "Kovancılar, Palu ve Karakoçan ilçelerimizin ekonomik geleceği açısından büyük önem taşıyan Karma Organize Sanayi Bölgesi konusunda kamuoyunun daha açık şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bu proje için uzun süredir çalışmalar yürütülüyor. Daha önce belirlenen alanın Büyükova statüsünde olması nedeniyle yer seçiminde sorun yaşandığı ve sürecin yeniden ele alındığı kamuoyuna yansıdı. Bu nedenle yaklaşık üç yıllık bir bürokratik süreç yaşandı.
Ardından 27 Kasım 2024 tarihinde 170,3 hektarlık alan Kovancılar Sanayi Alanı olarak Resmî Gazete’de ilan edildi. 2026 yılının Ocak ayında da kuruluş protokolünün Bakanlık tarafından onaylanmasıyla Karma OSB tüzel kişilik kazandı.
Buraya kadar önemli bir aşama geçildi. Ancak şimdi kamuoyunun bilmek istediği başka sorular var.
Resmî Gazete’de ilan edilen 170,3 hektarlık alan üzerinden süreç eksiksiz şekilde devam ediyor mu? Bu alanla ilgili yeni bir teknik, hukuki veya idari sorun bulunuyor mu? Bundan sonraki altyapı, parselasyon ve yatırımcı tahsisleri hangi takvim içerisinde gerçekleştirilecek?
Çünkü geçmişte yaşanan yer seçimi sorununun ardından aynı projenin yeni bir gecikmeyle karşı karşıya kalmasını istemiyoruz.
Kovancılar, Palu ve Karakoçan Karma OSB yalnızca üç ilçemiz için değil, Elazığ’ın üretim, istihdam ve ihracat kapasitesi açısından önemli bir fırsattır. Özellikle bölgedeki girişimcilerimizin ve yurtdışında yaşayan hemşehrilerimizin memleketlerine yatırım yapabilmeleri için bu sürecin artık somut bir takvimle ilerlemesi gerekiyor.
Geçmişte yaşanan gecikmenin hangi nedenlerden kaynaklandığının ve bugün belirlenen alanla ilgili sürecin hangi aşamada olduğunun ilgili kurumlarımız tarafından kamuoyuna açık ve şeffaf şekilde anlatılmasını istiyorum." İfadelerine yer verdi.




