Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen kayısı festivali önceki gün düzenlenen etkin ve konserlerle başladı. Çocuk gösterileri, yarışmalar ve sanatçıların konserlerinin yer aldığı festivalle Baskil ve kayısısının tanıtımı hedefleniyor.

Üçüncü Kayısı Festivali başladı.

İki gün sürecek festivalde çocuk etkinliklerinden konserlere, yarışmalardan geleneksel gösterilere kadar birçok program vatandaşlarla buluşuyor.

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, yerel yönetimler olarak ilçenin üretimini ve markalaşma gücünü desteklediklerini belirtti. Festivalle Baskil’i daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

 

 

Baskil Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık, Festivalin Baskil kayısının tanıtımı noktasında çok önemli bir organizasyon olduğunu belirtirken, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

Protokol konuşmalarının ardından Sevilen Sanatçı Cumali Atilla ve Esin Güloğlu Konser verdi. Baskilli vatandaşlar Sanatçıların şarkılarına halaylarıyla eşlik etti.

 

 

 

Daha sonra Elaziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Kürsü Başı ekibi Harput Musikisi ile sahne aldı.

 

 

Program plaket takdimi ile sona erdi.